Meditation har været kendt gennem flere årtusinde som et redskab til at leve og være i nuet. Der er flere former for meditation. Groft opdelt er der; at gå i stilhed eller at bruge et mantra – en remse til at træne sindet og nå dybere ind i vores bevidsthed. 

Ved at udøve meditation lærer du at holde fokus samtidigt med at være nærværende. At kunne holde/lukke uønskede tanker ude og væk fra dig. Meditation er et redskab til at lære dig selv bedre at kende, dine grænser og dine udfordringer.  

Gennem flere undersøgelser i årenes løb er der konkluderet, at meditation øger gennemstrømningen i vores frontallap, som ligger bagved din pande. Nogle kalder det område i hjernen for ”direktøren for det hele”. I denne del af hjernen styres der bl.a. planlægning, struktur, overblik, problemløsning, initiativ og dømmekraft.
Også områder i vores psyke som situationsbestemmelse, impulskontrol, selvkritik samt bevidstheden om egen tænkning. Så jeg synes, at det bør være klart for enhver, at det er et område, der sagtens kan tåle mere opmærksomhed. For mig er meditation fitness for hjernen.
 

Jeg mediterer selv dagligt, og stiftede bekendtskab med det første gang som 16 årig, gennem mit eliteforløb som kunstskøjteløber, fra min daværende polske træner og coach.

budda