Kom og oplev vibrationerne fra gong hos Krop & Helse.

Når der spilles på gong, sætter lydvibrationerne gang i en healende proces. Svingningerne fra gongen kan hjælpe med at løsne fysiske blokeringer og spændinger i kroppen, ligesom de kan være med til at sætte en rensning af dit nervesystem i gang.


Du kan prøve gong meditation og/eller gong shower.

Gong meditationen er den blide version, hvor du kommer i en dyb beroligende tilstand og skaber harmoni og balance i dit nervesystem. Gongen suppleres oftest med klangskåle og klokker. Det vil give energi til dig og dit sind. Du vil mærke dig selv på en ny måde. Når tankerne er stille, giver du hjernebølgernes Hertz frekvenser mulighed for at blive afslappede og meditative.

Ved et gong shower er lyden og svingningerne mere kraftfulde og kan sammenlignes med et terapeutisk lydbad. Det kan virke voldsomt og magisk på samme tid. Der bliver dit nervesystem rusket godt igennem og du vil kunne mærke den afslappende effekt, som gongens lydvibrationer sætter i gang. Under et gong shower ligger du ned og modtager lydens vibrationer.

Når hjernebølgerne befinder sig i den tilstand, hvor du er tæt på at falde i søvn, sker der en bevidsthedsændring. Her bringes dit nervesystem i bero og når nervesystemet finder ro, afspændes kroppens muskler og led. Når muskler og led afspændes og afstresses, frigives en masse ophobet og stagneret energi.
En gong meditation/et gong shower åbner op for din intuition, dine følelser/stagneret energi og dine spændinger. Følelser/spændinger sætter sig i kroppens muskler og led, og sidder de længe nok der, mindskes flowet og der opstår en blokering i energien. Kroppen ophober ubearbejdede følelser, der sætter sig som gener/spændinger/smerter rundt om i bl.a. kroppens væv, bindevævet og i musklerne. Når sindet vil glemme smertelige følelser – husker kroppen helt ned på celleniveau.

 

Hjernebølgerne påvirkes af gongens og klangskålenes frekvenser/vibrationer.

Hvis du er ny indenfor meditationens (mindfulness meditation) verden, vil frekvenserne/ vibrationerne fra gongen og klangskålene hurtigere sænke dine hjernesvingninger til meditativ tilstand. Ved mindfullness meditation træner dit sind, så du til enhver tid kan fremkalde sindstilstanden via et åndedrag.

Måske ved du, at når vi er vågne, svinger vores hjernebølger med en frekvens et sted imellem:

  • 13-22 Hertz, det hedder Beta niveau
  • 8-12 Hertz, når vi slapper af, hvilket kaldes Alpha niveau
  • 4-7 Hertz, hedder Theta niveau, når vi er ekstra afslappede
  • 0,5-3 Hertz her falder vi i dyb søvn, d for dyb og Delta niveau

Når vi lærer at meditere, kan vi undgå at falde i søvn, og stadig være ved vores fulde fem. Men vi ved, når hjernebølgerne bevæger sig ned ad mod Delta niveau, at vi kan være bevidste og tænke tanken: “Nu vil jeg bevæge min finger eller arm”, men fordi kroppen er så dybt afslappet, er vi ikke i stand til at bevæge fingeren eller armen. Da ved du, om du er i stand til at opleve Delta-niveaet uden at falde i søvn.

Alle kan være med uanset alder og fysik – spædbørn undtaget, men gravide kan sagtens drage fordele ved et gong meditation/shower, hvor baby er beskyttet i mors mave.

Gong
Klangskål